Hej och välkommen till matresan.nu!

Detta är min personliga blogg där jag skriver om allt möjligt, men främst kost och näring.

matresan 2017

Jag älskar god och nyttig mat!

Mitt namn är Josefin och jag är utbildad dietist vid Göteborgs Universitet och arbetar på en större gymkedja.

Jag har alltid varit intresserad av kost och träning så att läsa vidare till dietist kändes som helt rätt val.

Mitt mål är att driva eget som dietist och kostrådgivare i framtiden. Jag har även en vision om att förändra matvanor från grunden. På tok för många i dagens samhälle äter näringslös och dålig mat. Detta vill jag ändra på! Något jag verkligen hade velat är att konsulta till skolor, institutioner och äldrevården. Ta en rejäl titt på deras matsedlar och göra stora förändringar till det bättre!

Förutom kost är som sagt träningen ett av mina stora intressen. Då jag jobbar på en gymkedja så har jag även fri träning på gymmen. Att gå pass kostar pengar, men jag kan ”lyfta skrot” hur mycket jag vill 🙂

Jag tycker om funktionell träning och att isolera små muskelgrupper. Jag tror starkt på att ha en bra koppling mellan kropp och sinne. Även här kommer kosten in som definitivt kan spela en stor roll för vårat sinne. Dålig energi ger dåligt sinne. Detta stämmer ju såklart även in på fysisk aktivitet, men det vet ju alla om. Äter vi dåligt orkar vi inte träna lika hårt eller bra.

Min resa 2017

En viss anledning till att jag valt att kalla bloggen för ”matresan” är på grund av att jag ska göra en större resa nästa år. i januari 2017 lämnar jag Sverige och kommer inte komma tillbaka på 6 månader! Jag har aldrig rest så mycket men känner att det är något jag vill göra innan jag dör.

Jag börjar i Sydostasien och sen vidare norrut, Kina och Japan. Sedan söderut mot Australien. Sedan kommer jag flyga över stilla havet till USA. Därefter ner till Sydamerika. Det kommer nästan bli lite tajt med tid men det gillar jag! Kommer hinna få så mycket intryck att det räcker i ett decennium sen 😀

På denna resa kommer jag studera kost och matkultur extra mycket och jag hoppas kunna skapa en intressant blogg av det!

vietnam

Vietnam är ett av de häftiga länder jag kommer utforska!

Vill ni kontakta mig kan ni göra det här. Kolla gärna in mina länktips också!